Cum trebuie să procedăm dacă ne fură articolele?

  Mai intii da-ti sa ne gindim cine fura informatia, ce fel de oameni sunt ei si ce urmari vor fi  dupa.
Din punct de vedere personal e clar lucru ca e obijduitor, toata ziua spre exemplu stai la calculator, scrii noi articole interesante, si cind colo vine cineva care in internet se numesc asa oameni copypaster, un lenos sa zicem asa mai moale... si-ti fura informatia, adica munca, creatia pe care ai facut-o de mult timp.

 Sa ne inchipuim ce urmari sunt dupa aceasta:
 Daca voi numai ce ati terminat un articol, google si alte motoare inca nu au reusit sa indexeze aceasta informatie noua, si in acest timp copypaster-ul ti-a copiat articolul, si sa ne inchipuim ca blogul lui este mai sus in ranguri ca al tau in motoarele de cautare, de aici rezulta ca articolul copiat va fi indexat mai repede pe blogul lui decit pe al tau. Cum voua asa nedreptate? inchipuiti-va ca goolge nu stie nimic de asta, si astfel el va socoti in urmare ca blogul vostru a copiat articolul in timp ce voi sunteti autorul, astfel el va micsora reitingul blogului si va scadea automat si traficul si popularitatea in google si multe altele. Credca v-ati dezamagit putin?, nu e cazul.
Daca articolul a fost copiat dupa o saptamina sa zicem in mediu, atunci probabil nu aveti pentru ce retrai, el deja este indexat bine, si in caz de furt, ve-ti putea demonstra foarte usor ca articolul va apartine voua.
Daca sa ne gindim cine poate fi acesti copypaste-uri?, dupa cum stiu eu majoritatea sunt incepatori de bloguri, care inca nu stiu nimic in blogging dar vreau sa-si creeze un blog bun, aceasta insa din cauza prostiei si nestiintei  nu inteleg ce urmari pot sa fie pentru furt de articol.
 Sa ne inchipuim inca asa un moment, daca in caz ca va furat aricolul, l-ati prins, ati aflat adresa blogului, cum sa demonstrezi ca tu esti proprietarul acestiu articol si care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci pentru aceasta?
Multi ar spune ca lupta cu copierea infirmatiei este imposibila si perdere de timp. Insa eu nu sunt de acord, parerea mea e ca trebuie de pedepsit copypaster-ul, cum se face aceasta?
 De pedepsit se poate in diferite moduri, spre exemplu de facut asa ca blogul acelui om sa-l blocheze, sau daca s-ar gasi vre-un om mai serios, el ar avea toate drepturele de-l dat in judecata, asta in caz ca informatia intradevar e farte scumpa si vorba merge de multi bani. Suna cam haszliu dar in realitate au fost cazuri reale unde si au cistigat. Asa ca acei care zic ca e imposibil de demonstrat, eu zic ca nu e chiar asa, pur si simplu trebuie sa cunosti cum sa-ti aperi drepturele personale si proprietatea, indiferent de ce fel de proprietate, in forma de material sau in forma electronica, e proprietate si una si alta asupra careia ai muncit ca sa obtii acest bun.
 Deci ce trebuie de facut daca ti-a furat cineva informatia si stii cine-i?
Mai intii trebuie sa afli carei adresa domenului acestui blog, si sa scrii plingere hosterului.
Pentru aceasta intra pe adresa: https://www.nic.ru/whois , aici vei putea sa afli multa informatie despre adresa blogului care l-ai gasit, insa noua ne trebuie sa stim:
-nserver(hostul)
e-mail(email-ul posesorului blogului)
nic-hdl.(email-ul companiei unde poti scrie plingere). Aceasta este in cazul daca deja stiti cinei acel natarau care v-a furat informatia de pe blog, dar cum sa-l gasim mai intii?
Se face in felul urmator, sunt anumite saituri care iti vor oferi aceasta posibilitate gratis, unul din care este:www.copyscape.com ,in spatiu veti indica adresa voastra de blog si astfel saitul iti va afisa lista de copii, daca vor fi in genere.
La fel sunt unele programe spre exemplu Advego Plagiatus.
Inca un servis: http://www.tynt.com, aici mai intii te inregistrezi, obtii codul si-l  pui pe blog, spre exemplu in footer(in parte de jos), aceasta iti va permite sa urmaresti direct daca cineva iti va copia informatia.

Despre google si yandex, la raspuns cu scrisoare de plingere in genere nu reactioneaza, si daca sa ne gindim ei drept fac, aceasta nu e in oblogatiile lor sa raspunda de copiile pe saituri, ei si asa au mult de lucru, de aici si concluzie:

sistemelor de cautare plingeri sa scrii nu face, in primul rind trebuie de adresat hosterului!
In incheiere as vrea sa spun ca daca cineva va copie articolele, si aveti suspiciune, atunci pedepsiti pentru ca este munca voastra!
Mai uite si despre CUM SA PROTEJEZI ARTICOLELE, IMAGINILE SI SAITUL DE COPY-PASTERI
==============================================
Suntem recunoscatori pentru email, socializare si comentarii, succes!! :)

Introdu emailul tau si primesti articole gratis:

Apasa mai jos, arata si prietenilor
В Blogger В Twitter во ВКонтакте В Одноклассники В Мой Мир В Facebook

Un comentariu:

  1. mersi de aceste informatii utile, din pacate asa este, multi vor sa faca bani rapid si fara munca, dar pentru fiecare exista o solutie :)

    RăspundețiȘtergere